Funderingar kring handikapp

Senaste inläggen:

Funderingar kring handikapp

Hej!

Det här är min allra första blogg, så ni får ursäkta om den inte är så proffsig.

Carina heter jag, och har tre vuxna barn, varav ett är handikappat, hon har gett mig ovärderliga kunskaper om epilepsi, bokstavsdiagnoser, och hjärnskador (trafikolycka) och mycket annat. Jag har ett förflutet inom vård och omsorg sedan år 2002, och gick sedan över till att jobba med handikapphjälpmedel år 2011.

Den här bloggen kommer att handla om allt som rör handikapp, hur annorlunda livet är "före" och "efter", hur fantastiska medmänniskor kan vara, när man minst anar det, kriser på vägen, hur små saker kan förändra vardagen. Hur viktigt är det med handikapphjälpmedel? Vad finns det för hjälpmedel? När kund och hjälpmedel fungerar tillsammans, det är lycka. Detta är en av många anledningar till att jag tycker att det är så roligt att jobba med hjälpmedel, och att få prata med er. Det var genom kundsamtalen som fick mig att inse hur olika hjälpen ser ut  i olika dela av landet. Detta kommer jag även att skriva om i bloggen, vidare kommer gästförfattare att skriva bloggposter.

Som mamma till ett handikappat barn kan jag relatera till att inte få hjälp, för att barnet inte har fått någon diagnos, att leva med epilepsi med ständig beredskap inför nästa anfall. Och det som inte kunde hända på riktigt två trafikolyckor en seriekrock och en påkörningsolycka i min familj på fyra månader. Det förändrar synen på vad som är viktigt i vardagen och vad som har riktigt värde, och vad man kan avstå ifrån om valmöjligheten fanns.

Kriser är något du växer av som människa, oavsett om du vill eller inte. Och andra sidan, när du tror att du står där ensam, visar det sig att en massa människor, som du inte hade aning om,bryr sig om, hör av sig, hjälper till på vis du inte trodde var möjligt, med alla möjliga saker som får ditt liv att fungera lite bättre.

När man ser på det livet som var före, i efterhand inser man att det som var viktiga principer innan, inte betyder något alls, hur kunde jag /vi bråka om sådana småsaker och tycka att det var jätteviktigt att det verkligen genomfördes? Man omvärderar sina närmaste och andra människor. Från att ha tagit dem för givet, till att uppskatta och njuta av den tid man tillbringar tillsammans, för du vet allt för väl att den tiden kommer aldrig tillbaka.

Förhoppningen med den här bloggen är att ni som läser den ska kunna hitta tips och råd för hur man kan göra ,när du eller någon i din närhet råkar illa ut och inte vet var man börjar reda upp situationen. Min förhoppning är också att ni läsare vill dela med er av era livhistorier, erfarenheter och annat, som kan hjälpa andra människor vidare, på sin resa.

Kramar Carina

2019-08-27
Kategori:
Personligt
Skrivet av:
Carina Jaderius
Skapat datum: